Bugünün konusu eşimden,

Bu hafta sonu da her zamanki gibi “Ne güzel bugün Cumaaa” derken bitti gitti arkadaşlar. Zaten haftasonu dinlenme arası değil ki... Benim gibi çalışan evli ve çocuklu insanlar için hafta sonu, yerlerine dizemediğimiz kitapları yerine koyma, dikemediğimiz düğmeleri dikme arası.. Pazar akşamı yatmaya hazırlanırken sıklıkla şunu yaşıyorum “Aaaa bu da burada kalmış, neyse şimdi ilgilenemeyeceğim, hayırlısı önümüzdeki hafta sonu”
İşte yine böyle bir haftasonunda sabah erkenden kalktık oğluşumun alarmıyla, hızlı bir kahvaltı, birkaç küçük iş.

Sonrasında hızlıca bavulu hazırladık, kayınvalidemin evine yol aldık Ürkmez’e. Hızlıca derken yani anlayın, bebek bavulu ne kadar hızlı hazırlanabilir. Neyse Ürkmez’e vardık, akşamüstü gün batımında yürüyüş yapalım dedik. Sohbet mohbet derken yanımızdan geçen köpekleri göstererek “Aaa bak köpek, hav hav “ dedim oğluma. Evde taklidini yapıyorum, şarkısını söylüyorum, bari şeklini şemalini görsündü çocuk...Tam hav hav dedim de ne göreyim, gösterdiğim yöndeki köpek sahile kakasını yapmaya başlamasın mı. Oğlum da bu hav hav ne menem bişeymiş diye şekilsiz eğilmiş kakasını yapmakta olan siyah kuçuya bakmaya başladı. Tabi bizim kuçu yaptı gidiyor, hayvan sonuçta. Yanında onun tasmasını taşıyan teyze rast gele mi orada yoksa sahibi mi derken anladık ki sahibiymiş. Köpekle sahibi gitti, kaka öylece kumun üzerinde kaldı... “Binlerce insan orada güneşleniyor, bebeklerimiz kumla oynuyor hoop" demeye kalmadan gittiler. Eşim de bir oğluna baktı, bir uzaklaşan köpek sahibine baktı, “hah işte,eşim sadece kendi hayvanını severleri sevmiyor yaz blogunda” dedi.
Evet dedim içimden, bu kadın erkek anne baba herkesi rahatsız eden bir konu. Ertesi gün kumda otururken, Doruk’un hoşuna gitmesine rağmen eline veremedik kumsaldaki taşları, oynatmadık. Benzer şekillerde yazıştığımız anne grubundan da tepkilerin geldiğini okuyorum. Çocuk oyun parklarına, yürüyüş yollarına da benzer şekilde tuvalet muamelesi yapan köpek sahipleri var.
Sevgili köpek sahipleri, hayvan severler, size sesleniyorum. Hayvanınızı sevin ama diğer insanları da sevin... Hatta diğer insanları sevmeniz yetmez hatta gerekmez. İlk önce saygı duymanız gerekiyor. Onlar da o kumu kullanıyor, yatıyor beleniyor, rüzgar esiyor o kumu yutuyor. Küçük çocuklar kale yapıyor o kumlarla. Köpeğinizin peşinden bir poşetle gezmeye bakar. Sadece bir köpek alıp gezdirmekle bitmiyor.

‘Banane’cilikten, ‘vurdum duymazlık’tan uzaklaşacağımız günler için yazacağım,

Saygı görmeniz ve sevgiyle kalımanız dileğimle,

3 yorum:

  1. Itırcığım,
    Çok güzel bir konuya değinmişsin.ben de bir köpeğe annelik ettim yıllarca, onunla dolaştığım zamanlarda kakasını naylon torbaya alır, bir çöp bidonuna atardım. ama köpeğim böyle bırakılmış kakalara basmasın diye de özen gösterirdim. Sorun insanların köpek satın alabilmelerinden ama onları haketmiş olmamalarından kaynaklanıyor. köpek satın alana köpek bakım eğitimi verilmeli.köpekler tasmasız gezdirilmemeli, kakaları toplanmalı, birbirlerine karşı kışkırtılıp agresif hale getirilmemeli. maalesef toplumumuzda köpeği de, çocuğu da haketmeyenler olmasına rağmen köpekleri de var çocukları da. adam olmayı
    hoşçakal.bekleyeceğiz..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Ayşe Teyzecim :) Evet ben de katılıyorum.Köpek sahiplerine eğitim verilmeli ve evcil hayvanlar devlet kontrolünde olmalı. Ayrıca, bazı köpek sahibi insanlar yaşamlarına yeni bir canlının girdiğini kabul etmek de istemiyorlar. Evin üyesi olmasına rağmen sokağa atabiliyorlar. Haftasonu Göztepe taraflarındaydık. Sokaklarda iri, bakımlı hatta cins diyebileceğim bir dolu tasmasız köpek vardı. Büyük ihtimalle bir süre hevesle sevilip sonrasında sokağa bırakılmış köpekler. Adam olmayı bekleyelim :)

    YanıtlaSil
  3. 30 yıldır bekliyorum yaa... çevremde sonradan adam olabilen yok ama annem de dostum da bu kadar ümitliyse yapcak birşey yok... beklerim...

    YanıtlaSil